3 praktische tips bij aanschaf van een kunstgebit

Een van de belangrijkste onderdelen van ons lichaam is natuurlijk ons gebit. We gebruiken dit dagelijks om voedsel te kunnen verwerken. Hierdoor komen er een hoop verschillende stoffen dagelijks langs onze tanden. Dit kan leiden tot schade aan de tanden. In sommige gevallen is de schade zo groot dat er een kunstgebit moet komen.

Een kunstgebit

Een kunstgebit is een gebit dat nagemaakt is van onze tanden. Er zijn verschillende varianten, maar in de meeste gevallen is het een los gebit wat in het gehemelte of in de onderkant van de mond vastgemaakt kan worden. Hierdoor fungeert het eigenlijk zoals de tanden normaal zouden doen. Een kunstgebit is dus een ideale oplossing voor mensen die door verschillende redenen hun tanden verloren zijn. Dit kan zijn door een slechte verzorging, maar ook door bijwerkingen van vervelende ziekten. Het is dus hartstikke fijn dat iemand vervolgens de mogelijkheid heeft om alsnog normaal te kunnen functioneren met tanden. Laten we kijken naar drie praktische tips bij aanschaf van een kunstgebit.

1. Wat voor gebit heeft u nodig?

Allereerst is het belangrijk om te kijken welk gebit jij nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld alleen een kunstgebit aan de onder- of bovenkant nodig of voor het hele gebit? Hierbij kan de tandarts en de kaakchirurg jou helpen zodat jij zeker weet dat je het juiste gebit hebt. Ook zijn er nog verschillen in het vastzetten van het gebit.

2. Zorgverzekering

Het is van te voren belangrijk om te kijken om te kijken wat er precies door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed. Een kunstgebit kan een hoop geld kosten en als alle kosten voor jou zelf komen, kan dat flink duur worden. Neem daarom eerst even contact op met de zorgverzekeraar zodat zij jou kunnen aangeven welke kunstgebit kosten vergoed worden en welke niet en op welke manier het alsnog vergoed kan worden.

3. Het gebit moet goed voelen

Jij bent de enige die het gebit straks moet dragen en daardoor moet hij dus perfect passen. Geeft het direct aan wanneer het gebit zeer doet zodat hij aangepast kan worden.