3 Manieren om je lichaam te helpen ontspannen

Ben je wel eens getrest en wil je graag ontspannen op dat moment, maar lukt het niet? Dan is een massage de oplossing om even lekker te ontspannen en je over te laten aan de verfijnde handelingen van de masseur. Als je een dagje wilt er op uit wilt om even lekker te relaxen kan je overwegen om naar een massagebehandeling te gaan. Deze behandeling maakt je spieren lekker los en soepel en geeft een boost aan je geluksgevoel. Wat is nou niet fijner om samen met je vrienden en vriendinnen een massage te krijgen van een specialist? Een behandeling is een opkikker voor je gezondheid en het verbetert zelfs je weerstand!

Manier 1: Ga wat leuks doen met familie of vrienden

Een dagje even weg uit de drukte en je normale dagelijks leven kan zeker nodig zijn als je wilt ontspannen. Een dagje wat leuks doen zonder je dagelijkse routine te herhalen kan een hele ontspanning en opluchting zijn voor je lichaam. Een dagje shoppen met je vriendinnen of vrienden en s’ avonds een bioscoopfilm kijken bijvoorbeeld. Door het bijzijn van goede vrienden en familie ontstaan er leuke gesprekken en grappige momenten. Deze momenten en gesprekken over leuke gebeurtenissen maken dat jouw lichaam zich weer fijn begint te voelen. De mensen waarmee je een goede band hebt zorgen voor een fijn gevoel en een betrouwbare stres loze sfeer.

Manier 2: Spieren relaxen

Een andere optie is om jezelf helemaal te relaxen. Zorg dat er geen spanning meer op je spieren staat, ga op een bed of bank liggen doe je ogen dicht en probeer je spieren één voor één verslappen. Dit kan moeilijk zijn, maar als het gelukt is geeft dit een fijn en opgelucht gevoel door zo een tijdje te blijven liggen. Het af en toe rust geven aan je spieren is erg belangrijk, want als persoon in deze wereld leven waarbij er veel druk op je ligt en best wat van je gevraagd wordt is het wel verstandig om aan jezelf te denken en tot rust te komen.

Een massage kan ook helpen bij het rusten. Een masseur die hierin gespecialiseerd is kan je tot rust laten komen doormiddel van een behandeling. Zoek je een masseur of masseuse in de buurt? Zoek dan op internet de zoekterm met de plaatsnaam waar je woont bijvoorbeeld ‘massage Gouda’.

Manier 3: Luister naar vrolijke en rustgevende muziek

Het luisteren naar muziek is een hele goede manier tegen stress in je lichaam. Muziek luisteren zorgt voor afleiding van je gedachtes en hierdoor ontspant je geest, vermindert je bloeddruk en begin je rustig en beter te ademen. Het luisteren naar vrolijke en rustgevende muziek zorgt er ook voor dat je hormonen voor stress minder worden aangemaakt en je weer een ander stofje aanmaakt dat een fijn gevoel geeft. Het kan je humeur weer helemaal omtoveren tot een vrolijke sfeer, zelfs als je verdrietig bent helpt het om vrolijke muziek te luisteren om op te beuren.